Harta verde a Timișoarei

Această hartă a început ca și proiect personal al Zuzanei Grochalova (Slovacia) în perioada în care a fost voluntar european în Timișoara. Ulterior s-au alăturat și alți voluntari și sperăm să devină o hartă de referință a mișcării de Tranziție în Timișoara.

Povestea Zuzanei:

”În toamna anului 2011 am venit în Timișoara. Am lucrat cu elevi ca și trainer de aptitudini sociale. Am discutat de ce este reciclarea un lucru usor/greu în oraș? Răspunsurile frecvente și restul poveștii se află pe blogul http://greenmaptimisoara.wordpress.com/

Așa a apărut idea de a promova locurile relevante pentru cei preocupați de mediu în care să fie marcate:

  • Containere care colectează selectiv deșeurile (sticle, PET…)
  • Fântâni cu apă potabilă cu acces gratuit
  • Servicii și produse ”verzi”, care promovează folosința îndelungată a produselor și comerțul cu produse locale (reparații încălțăminte, electronice, biciclete; magazine cu cărți & haine second- hand, automate cu lapte local, piețe cu produse locale, etc)
  • Piste și parcări pentru biciclete
  • Organizații și instituții active în domenii ”verzi”
Vă invităm să trimiteți sugestii pentru cât mai multe ”puncte verzi” în oraș la greenmaptimisoara(at)gmail.com sau lăsând comentarii la acest articol.

[googlemaps https://maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=214984681524107556703.0004c47afb1fc48ad3182&ie=UTF8&t=m&ll=45.755787,21.236572&spn=0.05749,0.109863&z=13&output=embed&w=640&h=480]

2 thoughts on “Harta verde a Timișoarei

  1. chiar ne uitam zilele trecute cu goran pe harta si ne gandeam ca parca siglele plasate acolo sunt un pic cam mari si se suprapun. si parca ar fi mai util sa fie posibila si o impartire pe categorii, cumva. ne mai gandim si noi si poate mai povestium cand ne vedem. si incercam intre timp sa facem si noi o lista cu locuri de marcat pe harta. multumim zuzanei pt idee!

  2. Sunt măricele iconitele, ce-i drept, dar prea mari cred ca sunt doar cele cu fundal alb. Alea acopera mult. Oricum, foarte faina harta, se vede ca e multa munca depusa. Pe viitor, sperăm să colaboreze cât mai multă lume la ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *