Despre oameni

Aici vor apărea mici descrieri ale celor care se implică în mișcarea de tranziție din Timișoara. Pagină în construcție.

Irina

Salut. Sunt Irina și din primăvara anului 2011 Gab și cu mine ne-am mutat la Stanciova. Sunt implicată în mișcarea de tranziție din Timișoara pentru că vreau ca oamenii dragi mie care locuiesc în oraș să aibe vieți mai plăcute și mai sustenabile. Am bănuiala că se poate.

În rest, fac săpun, în ograda noastră de la Stanciova experimentăm cu permacultura și ne dorim mai mulți consăteni cu viziuni similare.

Mă găsiți și pe dincolodebani.ro. Sper să vă găsesc și pe voi acolo :)

TeoB

Locul meu de suflet e un sat ascuns printre dealuri numit Stanciova unde re-învăț simplitatea, traiul în comunitate și bucuria de a produce local cât mai multe din cele necesare vieții de zi cu zi. Cred că accesul la orice fel de resurse este mai important decât posesia de lucruri materiale și din acest motiv găzduiesc călători prin Couchsurfing  sau WWOOF  iar din 2010 sunt membră pe Dincolodebani.

Venera

Pur și simplu pentru că mă vad, ca proiecție a mea în viitor, culegând roșii și spanac din gradina fără garduri, tricotând pe prispa și ascultand ciripituri vesele, crescandu-mi copiii într-un mediu natural și prietenos, îmi gasesc în prezent foarte bine locul în mișcarea de tranzitie, care seamănă pentru mine cu o întoarcere la valorile naturii.

Mă implic cu plăcere, pentru a învăța lucruri noi pentru mine, mai vechi pentru alții (mâncat sănătos, construit case din lut, principii de permacultură, alternative la sistemul economic bazat pe bani), dar și pentru a povesti oricui prind momentul și ocazia despre schimbprile de atitudine care zac în noi. Și pe care eu, încet-încet, le experimentez și sunt gata să dau mai departe despre ele. Scriu uneori aici.

Adrian Dan
Tranzitie pentru că astăzi e singura zi în care se scrie viitorul, și pentru că doar împreună putem să o facem.

Ma numesc Adrian Dan și sunt pasionat de mâncare și băutură sănătoasa care să o împart cu oameni sinceri cu mințile și ochii larg deschiși.

Întro zi normală ai să mă găsești printre straturi în gradină, îngrijind de cele câteva animale dragi care îmi umplu stomacul și inima de bucurie sau în curte la umbră alături de musafiri din țări străine veniți prin Couchsurfing.

Altfel, tot ce am în plus cu mare drag pun pe dincolodebani.ro