Despre

Comunitățile locale sunt tot mai conștiente de faptul că globalizarea produce și efecte negative. Astfel, ele încearca să creeze o viziune comună despre modul în care se pot rezolva aceste probleme. Aceasta viziune urmareste creșterea calității vieții, dezvoltarea capacității de reziliență la schimbările negative și creșterea sustenabilă a comunităților.

 

Ce este o iniţiativă de tranziţie?

Este un proces dirijat de comunitate care ajută orașul, satul, sau cartierul respectiv să devină mai puternic și mai fericit.

Se întâmplă în mai bine de o mie de comunități din întreaga lume – de la oraşe din Australia până la cartiere din Portugalia, de la orașe din Brazilia la comunităţi rurale din Slovenia, de la zone urbane din Marea Britanie la insulele din largul coastei Canadei. Multe dintre aceste iniţiative sunt înregistrate pe site-ul Transition Network.

Aceste comunități au demarat proiecte privind produsele alimentare, transportul, energia, educaţia, locuinţele, deşeurile, artele etc, ca răspuns local de scară mică la probleme mari: schimbarea climei, dificultăți economice și energie din ce în ce mai scumpă (combustibili etc). Împreună aceste reacții la scară mică au o contribuție mare, și recreează un mediu sănătos pentru guverne, alternative la guvern, afaceri, și pentru oamenii din jur.

Mai multe puteți citi aici: http://intranzitie.org/despre/

Cum găsesc oameni interesați de mișcarea de tranziție în Timișoara?

Suntem pe grupul de Facebook Timișoara în Tranziție și pe intranzitie.org- grupul Timișoara în Tranziție (sperăm că în curând vom fi mai activi și aici). În plus, dacă ne contactezi pe pagina de contact, putem să-ți trecem adresa de mail în mailing-list. Uneori mai vorbim și acolo.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *